Får 100.000 kroner til hjerneslag-kampanje  

Overlege Martin Kurz ved nevrosenteret, SUS, skal drive informasjonskampanje om rask behandling av hjerneslag. - Målet er å nå ut til flest mulig om symptomer og rask behandling, sier han.
Av Marita Sørbø
 

I kjølvannet av Helsedirektoratets nasjonale retningslinjer for slagarbeid deles det nå ut midler for å implementering.

100.000 kroner er tildelt nevrosenteret ved SUS, og slaglege Martin Kurz har konkrete planer for hvordan pengene skal brukes.
- Vi vil øke bevisstheten til Rogalands befolkning om hvor viktig det er å få slagpasienter raskt under behandling. Derfor vil kampanjen dreie seg om å informere flest mulig om symptomer ved hjerneslag, og hva de skal gjøre. De første minuttene teller, og man må ringe 113 raskest mulig, sier Kurz.

Overlege Martin Kurz (t.h) har allerede holdt foredrag for ansatte om rask slagbehandling, her med ambulansearbeider Morten Falkeid. Nå skal også publikum få god informasjon om symptomer og behandling ved hjerneslag. (Foto: Marte Monsen Strandskog)

Dagny Sevheim, avdelingssjef ved nevrosenteret, mener tildelingen kommer fordi slagmiljøet ved SUS er aktivt og godt.
- Vi har vært ganske aktive innen behandlingsarbeid. Jeg er imponert av Martin Kurz, han er ivrig og derfor kan vi nå konstatere at vi sitter igjen med omtrent full pott her. Vi hadde håpet på litt midler, men dette er jo kjempeflott, sier Sevheim.

Inn mot de ansatte ved SUS har Martin Kurz vært aktiv lenge med foredrag og innlegg.
- Vi ønsker å forbedre samspillet, og derfor har jeg jobbet opp aktivt opp mot blant annet AMK, ambulansesentralen, akuttmottaket, radiologisk avdeling, anestesiavdelingen, og nevrosenteret, sier Kurz, som er i full gang med å planlegge neste trekk for at informasjonskampanjen skal nå ut til flest mulig.

Viktige råd og anbefalinger finner du i nasjonale retningslinjer for slagbehandling fra Helsedirektoratet.

 


Publisert 26.11.2010 11:50 | Endret 29.11.2010 08:18 

 Publisert av eining

Helse Stavanger HF | Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger
Postadresse: Postboks 8100, 4068 Stavanger, Norge | Sentralbord: 0 51 51. Fra utlandet: +47 51 51 80 52
Org. nr: 983 974 678 | Send e-post | Nettstedskart | Personvern
Ansvarlig redaktør: Gottfred Tunge | Webredaktør: Elisabeth Stakkeland
Kontakt kommunikasjonsavdelingen